Begeleiding Startende Leraren – Regio Utrecht

Nieuws

De eerste onderzoeksresultaten zijn bekend

Een sterk begin is onderdeel van een grootschalig landelijk experiment waarin we te weten willen komen welke  factoren helpen bij de ontwikkeling van startende docenten. Alle starters en schoolcoaches die deelnemen aan het project werken mee aan het verzamelen van data voor dit onderzoek. De eerste gegevens zijn inmiddels geanalyseerd en wat blijkt? De starters die de inductiemonitor hebben ingevuld, zijn van mening dat er in de regio Utrecht veel werk wordt gemaakt van hun begeleiding.

De starters in de regio Utrecht scoren hoger dan het landelijk gemiddelde. Een positief verschil in de ICALT scores zien we gek genoeg in Utrecht niet. Het zijn natuurlijk nog maar de eerste resultaten uit Groningen en die zijn nog voorlopig, maar we vinden het toch leuk om ze alvast te delen. Kijk hier voor meer gedetailleerde informatie.

Een nieuwe ronde observeren staat voor de deur

Alle deelnemende scholen hebben vanuit Groningen bericht gekregen dat de deadline voor het aanleveren van de ‘voorjaarsdata’ gesteld is op 31 mei. Er is meer tijd ingeruimd om de observaties daadwerkelijk uit te kunnen voeren en de leerlinglijsten af te kunnen nemen. De dataverzamelingsperiode loopt van 1 maart tot 1 juni. Laten we met z’n allen zoveel mogelijk gegevens uit Utrecht aanleveren, dan krijgen we een goed beeld van de waarde van de programma’s in onze regio! Zie ook de bijdrage over de eerste onderzoeksresultaten.

Bent u contactpersoon, maar heeft u geen mailtje uit Groningen ontvangen? Mail dan zo snel mogelijk naar LONIE@rug.nl om na te gaan wat er aan de hand is.

Rosanne Zwart – onderzoekscoördinator Een sterk begin