Begeleiding Startende Leraren – Regio Utrecht

Nieuws

De inschrijvingen voor het tweede starterscafé zijn geopend!

Lijkt het je leuk om in een informele sfeer met andere leraren die aan het begin van hun carrière staan in gesprek te gaan? Dat kan op maandag 6 juni 2016 van 16:00 tot 19:00 uur in het Starterscafé!
Het starterscafé vindt plaats in Theater Kikker te Ganzenmarkt 14 in hartje Utrecht. Tijdens deze middag kun je ervaringen uitwisselen, een netwerk opbouwen en inspiratie opdoen. Ook nodigen we een expert uit die met jullie in gesprek gaat over zijn of haar expertise. Dit alles gaat gepaard met een hapje en drankje.

Op 6 juni staat Design thinking op het programma voorgesteld door Marc Verkade, docent techniek bij de Utrechtse school.

Design thinking of service Design komt uit de ontwerpwereld en wordt steeds meer toegepast bij bedrijven en in onderwijs met als doel een probleem en oplossing van “andere” kanten te bekijken en te komen tot creatieve oplossingen die voor de hand liggen maar vaak niet meteen gezien worden. Design thinking zet de klant/de leerling/de docent centraal en probeert eerst deze te begrijpen. In 5 stappen worden ideeën en concrete oplossingen gegenereerd en  worden visualisaties en  prototypes neergezet om in korte tijd concreet te worden.

Onder begeleiding van Marc Verkade kun je in groepjes kennismaken met deze manier van werken door de aanpak toe te passen op een eigen vraag/probleem. Of door het principe Service Design toe te passen en in 5 stappen onderwijs te ontwerpen waarbij je uitgaat van de behoeften van de klant: leerling.

Marc Verkade is van huis uit architect en werkt met veel plezier als docent techniek op de Utrechtse School. Hij geeft workshops Design thinking aan bedrijven en verschillende instellingen en hij houdt zich bezig met Service Design in het onderwijs.

Voor wie: Leraren in de regio Utrecht met 1 tot 4 jaar onderwijservaring

Wat: Starterscafé – ontmoetingsplek voor startende leraren

Wanneer: maandag 6 juni 2016 – 16:00-19:00

Waar: Theater Kikker te Ganzenmarkt 14 in hartje Utrecht

Inschrijven
Je kunt je hier inschrijven.