Begeleiding Startende Leraren – Regio Utrecht

Agenda

19 december 2016
17:00 - 19:00
Auditorium Faculteit Educatie, Padualaan 97, Utrecht (Uithof)

College: lessen in orde door Peter Teitler

Vanaf huidig schooljaar zijn startende leraren die deelnemen aan het project Een sterk begin welkom bij gastcolleges van de HU. Op maandag 14 november staat het college “lessen in orde” op het programma. Het college wordt verzorgd door Peter Teitler. Hieronder vind u een korte beschrijving van de inhoud van het college.

Ben jij erbij?

Laat het ons weten als je bij dit college aanwezig wilt zijn door een mail te sturen naar bsl-utrecht@uu.nl.

Lessen in orde door Peter Teitler

‘Je bent een geboren leraar of je bent het niet’, luidt het vooroordeel. Bij goed lesgeven en een band met de klas opbouwen hoort ook orde houden in de klas en in de school als geheel. Leerlingen blijken ook het best te presteren in een geordende en veilige omgeving. Gelukkig valt orde houden voor een groot deel te leren. In deze lezing zal Peter Teitler aan de hand van zijn boeken: “lessen in orde” handvatten bieden om een stimulerend werk- en leerklimaat te ontwikkelen in jouw klas.