Begeleiding Startende Leraren – Regio Utrecht

Nieuws

Uiterlijk 31 mei: inzenden gegevens ICALT-observaties

Ook dit jaar heeft Groningen aan de scholen gegevens gestuurd over de ICALT-observatie. De deadline was begin mei, maar inzendingen van observaties volgens de aanwijzingen van Groningen dienen uiterlijk 31 mei binnen te zijn. De uitbetaling van het tweede deel van het subsidiebedrag per startende leraren is afhankelijk van het op tijd inzenden van de observaties en leerlingvragenlijsten.

Van veel scholen horen we een systematische observatie met behulp van de ICALT-vragenlijst startende leraren helpt om zich pedagogisch didactisch sneller te ontwikkelen. Een mooi neveneffect is dat ook de observatoren zeggen van de observaties te leren.

 

Onlinetraining ICALT-observatie beschikbaar

De Universiteit Groningen heeft een onlinetraining ICALT-observatie ontwikkeld. Deze goed vormgegeven en interessante training is vanaf nu beschikbaar op: http://lerenobserveren.nl/
Aan het eind kunt u een test doen. Als die test met een positief resultaat is gemaakt, krijgt u het certificaat ICALT-observator. Dat is nodig om observaties voor het project te kunnen uitvoeren. Ook voor gecertificeerde observatoren die hun vaardigheid willen ophalen, is de training heel geschikt.