Begeleiding Startende Leraren – Regio Utrecht

Agenda

6 november 2017
09:00 - 10:45
Unnik Groen, Heidelberglaan 2, Utrecht (Uithof)

College: Scaffolding en zelfregulering door Renske de Kleijn

Korte omschrijving:

In dit college over scaffolding zullen theorie en praktijk met elkaar verbonden worden. In de eerste helft staat theorie centraal: welke theorieën liggen ten grondslag aan het idee van scaffolding? Hoe wordt scaffolding geconceptualiseerd in de literatuur? En wat is er bekend over scaffoldig in klassensituaties vanuit onderzoek? Verder zullen twee benaderingen van adaptiviteit (adaptiviteit met betrekking tot docentregulatie en adaptiviteit met betrekking tot de cognitieve complexiteit van de gegeven hulp) besproken worden.

In het tweede deel zal een praktisch stappenmodel van scaffolding gepresenteerd  en toegelicht worden, waarbij het diagnosticeren van de voorkennis van leerling centraal staat.

Ben jij erbij?

Laat het ons weten als je bij dit college aanwezig wilt zijn door een mail te sturen naar bsl-utrecht@uu.nl