Begeleiding Startende Leraren – Regio Utrecht

Agenda

22 maart 2018
15:00 - 18:00

Masterclass VIL

Om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die de VIL biedt, organiseren wij op donderdag 22 maart van 15:00 tot 18:00 uur een interactieve masterclass over de VIL (voor startende leraren en begeleiders). 

De Vragenlijst Interpersoonlijk Leraarsgedrag (VIL) wordt wereldwijd gebruikt in het basisonderwijs, het voortgezet en universitair onderwijs. De vragen gaan over hoe leerlingen het interpersoonlijke gedrag van een docent in de klas waarnemen. De uitslag van de VIL geeft hier een helder beeld van.

 De masterclass zal gegeven worden door Dr. Tim Mainhard. Tim Mainhard is onderzoeker bij de faculteit Educatie bij de Universiteit Utrecht. Zijn proefschrift richtte zich op de ontwikkeling van interpersoonlijke docent-leerling relaties in het voortgezet onderwijs en hij is dan ook gespecialiseerd in het gebruik van de VIL.

Ter voorbereiding op de bijeenkomst vragen wij de starters om de VIL bij minimaal één klas af te nemen en het resultaat mee te nemen. Als begeleider kun je ook de VIL in een klas afnemen. Tim zal tijdens de masterclass ingaan op de achtergronden van de VIL en handvatten bieden om de VIL als ontwikkelingsinstrument te gebruiken.

 Wat:                 Masterclass VIL (voor startende leraren en begeleiders)

Wanneer:         donderdag 22 maart 2018 15:00-18:00

Waar:               Universiteit Utrecht, Langeveldgebouw, Heidelberglaan 1, 3584 CS, zaal: G.225

Kosten:            Gratis. Deze masterclass wordt aangeboden door het project Een Sterk Begin – Begeleiding Startende Leraren. Zie ook www.bsl-utrecht.nl

Aanmelden:     Aanmelden kan via dit formulier

 We hopen je op 22 maart te mogen verwelkomen!