Begeleiding Startende Leraren – Regio Utrecht

Agenda

12 februari 2019
17:00 - 18:00
Uithof, Universiteit Utrecht

‘De leraar in z’n recht’ – Gastcollege CNV Onderwijs

Verplaatst naar 12 februari!

Het onderwijs is een dynamische wereld waarin voortdurend alles aan verandering en ontwikkeling onderhevig is. Dat vraagt om een flexibele werkinstelling van leerkrachten, directies en besturen en vereist steeds weer afstemming over de wederzijdse verwachtingen die de partijen van elkaar hebben. Tegelijkertijd legt de huidige realiteit van het onderwijs veel druk op alle partijen. Uiteindelijk is het echter de leerkracht die hands on in de school staat.
CNV Onderwijs geeft daarom op dinsdag 12 februari een gastcollege over ‘De leraar in z’n recht’ voor studenten uit de lerarenopleiding van de Universiteit Utrecht en voor startende leraren uit het BSL-project. Deze bijeenkomst geef zicht in wat leiding en leerkracht wederzijds van elkaar kunnen vragen en verwachten. Welke rechten en plichten zijn voor jou van belang om ervoor te zorgen dat je je werk goed kunt doen, leuk blijft vinden, maar ook voor lange(re) tijd vol kunt houden? Vragen die rondom jouw rechten en plichten worden besproken zijn: Hoeveel ga ik straks verdienen? Wanneer heb ik recht op een vast contract? Wat is een werktijdfactor en hoe worden mijn uren over een week verdeeld? Waarop kun je gerust ‘JA’ zeggen? En mag je ook wel eens ‘NEE’ zeggen?

Wat: Gastcollege ‘De leraar in zijn recht’ voor startende leraren  en studenten uit de lerarenopleiding van de Universiteit Utrecht

Wanneer: dinsdag 12 februari

Waar: Uithof, Universiteit Utrecht

Kosten: Gratis. Dit gastcollege wordt u aangeboden door het project Een Sterk Begin – Begeleiding Startende Leraren.

Aanmelden: Aanmelden kan door te mailen naar  BSL-Utrecht@uu.nl 

We hopen je 12 februari te verwelkomen!