Begeleiding Startende Leraren – Regio Utrecht

Interessante artikelen

In het onderwijsland bestaan veel interessante websites die de actualiteit goed weergeven. Door het lezen van artikelen van deze websites is het mogelijk om de laatste trends in het onderwijs te volgen. Daarnaast zijn deze artikelen vaak een eerste stap naar de politieke agenda. De artikelen die op deze pagina staan worden mogelijk gemaakt door de leraar.nl en Tumult.

Artikel ScienceGuide – Om de kwaliteit van zowel beginnende als ervaren leraren op peil te houden is effectieve scholing en begeleiding nodig. Onderwijskundige Dik Maandag (RUG) onderzoekt aan welke kenmerken die scholing moet voldoen om succes te hebben.

 

We zijn weer begonnen. En wat is er dan mooier dan een frisse kijk op je onderwijs? Hoe ziet onze toekomstige samenleving eruit? En tot slot: heb je soms zo’n dag dat het alle kanten op gaat in je klas?

 

Regels ruimen. Klinkt goed, maar hoe dan?

 

Onderwijsontwikkeling met Edutrainers #2: structuur, cultuur & team. Handige tools #23: nooit meer afgeleid door sociale media met Mattie

Eerste hulp voor mentoren #3: hoe voer je een oudergesprek? Stress bij leerlingen: hoe de werkdruk steeds hoger wordt. Onderzoek: wat kijkt de jeugd tegenwoordig?