Begeleiding Startende Leraren – Regio Utrecht

Agenda

29 maart 2016
16:00 - 18:00
Faculteitskamer Universiteit Utrecht, Martinus J. Langeveldgebouw E3.14

Informatiebijeenkomst Een Sterk Begin

Beginnende leraren zijn een verrijking voor uw school. Ze brengen frisse ideeën mee, zijn enthousiast en op de hoogte van actuele perspectieven op onderwijs. Tegelijkertijd vraagt het hebben van startende docenten om goede begeleiding, zodat de leraren vaardigheden en routines ontwikkelen en goed hun weg kunnen vinden binnen de school.

Project Begeleiding Startende Leraren

Om startende leraren in het voortgezet onderwijs te ondersteunen is in 2014 het project Een Sterk Begin – Begeleiding Startende Leraren gestart. Het doel is om de professionele ontwikkeling van beginnende leraren gedurende de eerste drie jaren van hun loopbaan in het onderwijs te begeleiden en ervoor te zorgen dat ze met plezier in het onderwijs willen (blijven) werken. 33 scholen uit de regio Utrecht doen inmiddels mee aan het project. In september 2016 hopen we het project met 30 extra scholen te vervolgen. Uw school kan een van deze scholen zijn.

Wat levert het op

Deelnemende scholen ontwikkelen in het project een begeleidingstraject toegespitst op de eigen school. Het begeleidingstraject is erop gericht startende leraren een prettige start van hun loopbaan te geven, hun effectief leraarsgedrag verder te ontwikkelen en uitval  te verminderen. Voor scholen heeft systematische aandacht voor startende leraren een gunstige invloed op de kwaliteit van de begeleidingsstructuur en de professionele ontwikkeling van het hele schoolteam.

Omdat het ministerie van OCW het begeleiden van startende docenten steunt en stimuleert, stelt ze aan scholen €2.000,- beschikbaar per deelnemende startende leraar.

Informatiebijeenkomst

Op dinsdag 29 maart a.s. organiseert het project een informatiebijeenkomst voor schoolleiders en schoolopleiders. We bespreken dan wat het project inhoudt, wat het de leraar en de school oplevert, wat er van deelnemende scholen wordt verwacht en hoe uw eigen situatie en wensen een plek krijgen in het programma.

Aanmelden

Wilt u de informatiebijeenkomst bijwonen, meld u dan aan via deze link. Vermeld s.v.p. uw naam, functie en de school waarvoor u werkzaam bent.