Begeleiding Startende Leraren – Regio Utrecht

Agenda

26 juni 2017
09:00 - 10:45
Victor J. Koningsbergergebouw, Zaal: 1.38 "Atlas", Budapestlaan 4

College: schoolorganisaties en visies op onderwijs door dr. Nienke Molenaar drs. Rob Mioch

Vanaf huidig schooljaar zijn startende leraren die deelnemen aan het project Een sterk begin welkom bij geselecteerde pedagogiek en didactiek colleges van de UU. Ben jij erbij? Laat het ons weten als je bij dit college aanwezig wilt zijn door een mail te sturen naar bsl-utrecht@uu.nl.

Korte omschrijving:
 Als docent maak je deel uit van een grotere context waarin verschillende partijen zich mengen in discussies over onderwijs, zoals ouders, collega’s, directie en de maatschappij. Deze partijen hebben vaak verschillende perspectieven op hoe onderwijs het best georganiseerd en verbeterd zou kunnen worden. Onderwijsverbetering is een complex proces, waarbij schoolorganisatie, schoolcultuur en leiderschap een belangrijke rol spelen.
In dit hoorcollege behandel ik in vogelvlucht allerlei thema’s die te maken hebben met de context rondom de (aankomend) onderwijsprofessional (maatschappij, onderwijsbeleid, schoolorganisatie, schoolcultuur, leiderschap en informeel leren op de werkplek). Dit hoorcollege sluit aan bij de keuzecursus ‘Het organiseren van leren’.