Begeleiding Startende Leraren – Regio Utrecht

Nieuws

Zelf een Lesson Study opzetten? Lesson Study in Train-de-trainer variant

Lijkt het je interessant Lesson Study op jouw eigen school op te zetten en te begeleiden, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Door het Train-de-trainerprogramma te volgen verwerf je de benodigde kennis voor het doorlopen van de verschillende processtappen. Parallel aan het programma organiseer je een Lesson Study op jouw school. Op 24 januari start weer een nieuwe groep.

Lesson Study is een effectieve methodiek voor vakdidactisch teamleren. De methode is ontwikkeld door de Universiteit Utrecht in het kader van Begeleiding Startende Leraren. Het hart van Lesson Study is het samenwerken aan vak- en kennisontwikkeling. Hierbij staan concrete lesvoorbereiding en lesuitvoering centraal. Door het doorlopen van een aantal stappen, werken vakdocenten samen aan het ontwerpen, uitvoeren en onderzoeken van een les. Het vertrekpunt hierbij is de eigen lespraktijk. Doel van Lesson Study is niet om de perfecte les te ontwerpen, maar om meer inzicht in het leren van leerlingen te krijgen. Hierdoor ontstaat uiteindelijk een hogere leeropbrengst. Verschillende scholen bieden deze manier van professionaliseren aan in de het 2e en 3e jaar van het inductietraject.

Er zijn geen kosten verbonden aan dit programma als de school het inzet voor de begeleiding van startende leraren. Zie hier voor meer informatie.

Meer informatie
E-mail: BSL-Utrecht@uu.nl
Telefoon Felix van Vugt : 06 164 31 651