Begeleiding Startende Leraren – Regio Utrecht

Nieuws

Conferentie Kennismaken met Lesson Study

Maak tijdens de conferentie op 14 juni kennis met Lesson Study: een effectieve methode voor professionele ontwikkeling waarin een groep docenten gezamenlijk een les voorbereidt, welke door één docent wordt gegeven terwijl de overige docenten het gedrag van specifieke leerlingen observeren. Aan de hand van dit geobserveerde gedrag wordt de les verbeterd en opnieuw gegeven.

Op het Leidsche Rijn College zijn in 2017 twee secties gestart met Lesson Study voor onderwijsontwikkeling. Inmiddels is het aantal deelnemende (vak)groepen binnen de school flink gegroeid vanwege het enthousiasme van de deelnemers: “We zijn écht met elkaar in gesprek over onderwijs, in plaats van over planners of toetsen te praten” en “dit werkt enorm verbindend binnen onze sectie.”

Programma

  • Inleiding over de keuze van het Leidsche Rijn College over deze vorm van onderwijsontwikkeling: wat waren de verwachtingen? Hoe pakten deze uit? Waar loop je tegenaan?
  • Zelf proeven aan Lesson Study
  • Campfire sessions waarin ervaringen en visies worden gedeeld.

Het programma wordt verzorgd door medewerkers van Hogeschool Utrecht en het Leidsche Rijn College.

Datum

Donderdag 14 juni, van 15.00 tot 17.30 uur.

Locatie

Leidsche Rijn College (Maartvlinder 1, 3544 DA Utrecht).

Voor wie?

Deze conferentie is bedoeld voor leraren, team/afdelingsleiders en schoolleiders VO die geïnteresseerd zijn in Lesson Study.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar info@lrc waarin je je naam en school vermeldt en aangeeft dat je naar de conferentie komt. Deelname is gratis.

Meer lezen over Lesson Study?