Begeleiding Startende Leraren – Regio Utrecht

Lesson Study: Blended learning

Lesson Study in een Blended learning omgeving

Wil je graag een Lesson Study doen, maar heb je niet voldoende vakcollega’s op jouw school? Of zou je juist graag een Lesson Study doen met vakcollega’s op andere scholen? Dan is de blended variant van Lesson Study iets voor jou.

De Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht hebben het afgelopen jaar een nieuwe variant van Lesson Study ontwikkeld waarin je gemakkelijker met vakcollega’s van verschillende scholen kunt samenwerken. Dit kan omdat deze variant niet afhankelijk is van gezamenlijke bijeenkomsten. Door op een slimme manier gebruik te maken van online mogelijkheden wordt het samenwerken gemakkelijker.

De blended variant van Lesson Study wordt begeleid door een vakdidacticus van de UU of de HU en is gevalideerd bij het lerarenregister (code jyCCDhITIP)

Meedoen?
Lijkt het jou ook interessant om met collega’s van andere scholen samen te werken aan ontwerpen van lessen voor jouw vak? Meld je dan aan via het volgende mailadres bsl-utrecht@uu.nl. Vermeld je naam, je schoolvak, je school en je contactgegevens. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Positieve ervaringen in pilot
Er is inmiddels (oktober 2016) een pilot afgerond met een groep docenten maatschappijleer. Hun ervaringen met blended learning waren zeer positief. In onderstaand filmpje doen ze verslag.
In november 2016 starten twee groepen, namelijk wiskunde en Duits.